You are here

Jan van Bon

Jan van Bon begon zijn loopbaan in de IT in 1989 met de verbetering van processen bij PTT Post, en later bij PTT Telecom (IPW) en Unisource Information Services. Vanaf het begin van de jaren negentig was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en verspreiding van kennis op het gebied van IT-management.

In 1993 was hij één van de initiatiefnemers van het IT Service Management Forum in Nederland (ITSMF), en mede verantwoordelijk voor het professionaliseren van de vereniging. Voor ITSMF-International was hij jarenlang de trekker van de mondiale publicatiecommissie. Ook organiseerde hij voor diverse partijen tientallen seminars, symposia en congressen over beheer-relevante thema's. In 1996 nam hij het initiatief tot het opstellen van een Compendium IT Beheer. Dit initiatief werd uitgebouwd tot het IT Beheer Jaarboek, een reeks die verscheen van 1997 tot 2008. In deze jaarboeken werden de eerste artikelen over ASL en BiSL gepubliceerd. In totaal produceerde hij als hoofdredacteur ruim 70 boeken over IT-managementvraagstukken, met een grote internationale groep auteurs en reviewers. Sinds 1996 is hij ook de hoofdredacteur van de ITSM Portal, een internationaal kennisplatform waarmee tot op de dag van vandaag velen worden voorzien van informatie over actuele IT-managementvraagstukken.
 

Host | Classic | Best Practices - Nieuwe Informatiestrategie

Jan is de trackleider van de "Classic" track “Best Practices - Nieuwe Informatiestrategie”. Als mede-ontwikkelaar van de FSM-methode voor functioneel beheer werkt hij vanuit een managementbenadering die aanvullend is op de inhoud van BiSL, ASL en ITIL. De gestructureerde aanpak van de FSM-methode biedt houvast voor vraagstukken die bij organisatieverbeteringen in het vakgebied functioneel beheer momenteel de aandacht vragen.

Classic | Best practices - Nieuwe Informatiestrategie | Podium 1 | 13.20 - 16.30