You are here

Wim Andrea

Wim Andréa is communicatie-specialist en directeur Strategie & Creatie bij Clockwork. Samen met Patrick Boom (managing director) en Evert-Jan Metselaar (directeur Operations) geeft hij gestalte aan de Connect & Convert-propositie van een van de allereerste online bureaus.

Wim Andrea is ook co-founder van okoko.nl (voorheen Iens Recepten), lid van de Raad van Advies van IPAN (Interactive Professionals Association Netherlands) en NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants).

Hij was ruim een half jaar lang wekelijks te zien als co-host bij het mediaprogramma Pitchtalk van de televisiezender Het Gesprek. Hierin werden toonaangevende gasten uit de wereld van de media, reclame en internet geinterviewd. Wim gaf een wekelijkse update van het media- en online nieuws.

Als lid van de examencommissie eMarketing van het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) is Wim betrokken bij de kennisontwikkeling en examinering van een toekomstige generatie eMarketeers.

Eerder was Wim strategie directeur bij het Rotterdamse reclame-bureau ARA, editor marketing-communicatie bij Adformatie en Nieuwstribune (tegenwoordig MarketingTribune). Hij werd echter gegrepen door de mogelijkheden van het web en zette in 1994 zijn eigen webbureau, Content is King, op. Vanuit de visie dat websites alleen met content relevant kunnen worden, hielp Content is King verschillende bedrijven hun eerste stappen online te zetten. In 1996 verkocht hij zijn bedrijf en werd vervolgens managing partner bij de het reclamebureau PPGH JWT _Colors en later bij het reclamebureau Saatchi & Saatchi Direct.

Wim is specialist op het gebied van interactieve communicatie en marketing communicatie in de breedste zin van het woord. Hij is met name geïnteresseerd in de invloed van nieuwe media, waarbij het publiek een veel grotere invloed heeft en adviseert bedrijven hoe ze om kunnen gaan met het verlies van de regie. Wim spreekt regelmatig over communicatie en direct marketing (Nationale Marketingdag) en is een veelgevraagd dagvoorzitter (onder andere voor Emerce Industry Day, Affiliate Marketingdag, Marktplein DM en Zanox Expertdays).


Bron: thenextspeaker.nl
 

Table Master | Power Round Table: Social Media

Wim Andrea is moderator van Power Round Table: Social Media.

Perfect Storm | Power Round Table | Podium 3 | 13.20 - 14.30